Over mij

Ik ben Nicole Kiefte- van Grol, deskundige infectiepreventie. Van huis uit ben ik verpleegkundige. Na 12 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben op diverse afdelingen, heb ik in 2015 de opleiding tot deskundige infectiepreventie gevolgd. Sinds mijn diplomering ben ik VHIG geaccrediteerd deskundige infectiepreventie. Binnen het ziekenhuis heb ik mij gespecialiseerd in het OK complex en reiniging en desinfectie.

Door mijn verpleegkundige achtergrond weet ik wat er op de werkvloer speelt en kan ik daar op in spelen. Ik weet waar de prioriteiten in de zorg liggen. Daarom ben ik altijd op zoek naar de verbinding met de mensen op de werkvloer. Al is het plan van aanpak nog zo goed, als de noodzaak niet wordt gevoeld, wordt het gewenste resultaat niet bereikt.

In 2017 kreeg ik de kans om de LEAN greenbelt te behalen. LEAN heeft mijn kijk op de uitvoering van het vak deskundige infectiepreventie veranderd. Ik haal voldoening uit mijn vak door praktisch haalbare adviezen te geven. Te vaak kom ik situaties tegen waarbij de gestelde kaders niet haalbaar blijken in de praktijk. Mijn passie is om samen te kijken naar wat er wel haalbaar is, om de kwaliteit van zorg te verbeteren. LEAN heeft mij inzicht gegeven in gedragsverandering en continu verbeteren. Het heeft mij de tools gegeven om daadwerkelijk iets te bereiken. Ook heeft het mij geleerd om out-of-the-box te denken. Ik kan mensen in beweging zetten door in gesprek te gaan, goed te luisteren en door te vragen. Want daardoor ben ik in staat om eventuele belemmerende factoren in kaart te brengen en mensen mee te nemen in mijn verhaal.

Sinds 2021 ben ik werkzaam bij de GGD NOG. Hier doe ik veel ervaring op binnen de publieke gezondheidszorg. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf opgezet: Kiefte Infectiepreventie.

Ik ben een creatieve verbinder met een aanstekelijk enthousiasme. Door open en eerlijke communicatie en het stellen van de juiste vragen ben ik in staat om uw organisatie op weg te helpen met het infectiepreventiebeleid.